Otantik Karaköy Ekmeği – En Sevdiğim Yemek

Lezzetli Karaköy Böreğinin Yapılışı:

Karaköy Kek Tarifi’nde hamur için ılık süt, maya, pudra şekeri ve uçucu yağı derin bir kapta karıştırın.

Mayanın kabarması için 15 dakika bekletin.

Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, tuz ve yumuşak maya karışımını bir karıştırma kabına alın.

Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.

Hamurun 30 ila 45 dakika yükselmesine izin verin.

O zaman içeride planlamaya başlayabilirsiniz.

Ben sade yaptım ama dilerseniz peynirle de yapabilirsiniz (Üzerine bir şeyler koymak isteyenler için lor peyniri ve seçilip kıyılmış maydanozu karıştıralım).

Bulduğumuz hamurdan mandalina rengi bezeler hazırlayalım. .

Bezeler tezgah üzerinde elle bastırılarak açılır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine derzleri alta gelecek şekilde dizilir.

Tasarım yapıldıktan sonra maya ile 15-20 dakika tepside dinlenmeye bırakılır.

Yumurta sarısını ayırın ve kalan keklerin üzerine iyice sürün.

Daha sonra hamur çatalla delinir.

Otantik Karaköy keki, önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkan yiyecekler sıcak çıkar çıkmaz servis edilebilir.

Mutlaka denemeniz gereken nefis bir tarif..

yemek ister misin 💕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın