Otlu Turta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Her zaman söylerim, küçükken aileleri, akrabaları, arkadaşları bana memleketlerinden malzeme gönderen insanları çok kıskanırdım. Yaşım ilerledikçe hem kendim hem de işim sayesinde Türkiye’nin her yerinden ürünler gelmeye başladı. Böylece yörenin en lezzetli yemeklerine ulaşma fırsatım oldu 🙂

Urla, son yıllarda Ege deniz yosununun merkez üssü haline geldi. Aynı anda birkaç kadın girişimi başlattı. Bana gönderilen hediyelik ürünlere hikayelerimde sıklıkla yer veririm. Yulaf, ıspanak, ısırgan otu ve turp içeren karışık ege yosunu tam bir şifa deposudur.

Onlar varken börek yapmazsam halkım beni affetmez tabi 😄 En sevdiğim patatesli ıspanaklı börek gelsin 💕

En sevdiğiniz hamur işleri nelerdir?

Karışık Otlu Börek Tarifi Malzemeler

    3 yufka 1 yumurta 1,5 su bardağı süt Yarım çay bardağı Tuz Zeytinyağı

Dolgu için:

    500 gr temizlenmiş ve temizlenmiş karışık otlar 1 orta boy soğan 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber

Karışık otlu börek tarifi nasıl yapılır?

Otları kaynar suda 2-3 dakika kaynatın ve soğuk suyla şoklayın. İyice süzülmesi için kenara alın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alın. Soğanlar pembeleşince salçaları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Doldurmayı soğumaya bırakın. Pasta sosu için sıvı yağ, süt ve yumurtaları çırpın. Yufkayı masaya alıp ortadan ikiye kesiyoruz ve bir yarısına hazırladığınız sosu sürüyoruz. Folyonun geniş kısmına kavrulmuş yeşillikleri dilimler halinde yayın ve sarın. Yuvarlak bir tepsinin ortasına börek hamuru yapar gibi yuvarlayarak gül şekli verin. Kalan tüm artıklarla aynı şeyi yapın. Sosun geri kalanını hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın