Özbek Mantısı Tarifi, Özbek Mantısı Evde Nasıl Yapılır?
Hamuru sıkıca koyup beze haline getirip 5-10 dakika dinlendiriyoruz.
Dolgu için soğanı ince ince doğrayın, tüm malzemeleri bir kaba koyun ve karıştırın.
Bezelerimizi tek tek açıp resimdeki gibi büyük kareler halinde kesip içlerine yerleştirip önce çapraz sonra yanlara kapatarak düzenliyoruz.
Delikli mantıları bir tavaya alıp yapışmaması için tavayı yağlıyoruz.
Suyu kaynatıp tencerelere alıp 50 dakika pişirip dinlendirip servis ediyoruz.
Sos malzemelerini doğrayıp bir tencereye alıp pişmesine izin verdikten sonra blenderdan geçiriyoruz.
Doyduğumuz için üç beden hazırladık.
Enfes Özbek Mantısı servise hazır, afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]