palamut ekmeği

Fırında Palamut Tarifi Malzemeler

  • 1 büyük palamut
  • 1 limon
  • 2 Orti Boy Patates
  • 1 orta boy soğan

sosu için

  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kekik
Fırında palamut tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Dilimlenmiş meşe palamutlarını yıkayıp temizliyoruz ardından yağlanmış kağıt tepsiye istediğimiz gibi yerleştiriyoruz.
  2. Limonu ve soğanı halka halka kesip her tarafına yayıyoruz.
  3. Aynı şekilde patatesleri de istediğimiz büyüklükte kesip her yerine yayıyoruz.
  4. İki diş sarımsağı rendeleyip zeytinyağına ekliyoruz.
  5. Aynı şekilde yağımıza baharatlarımızı ekleyip yumuşak bir fırça yardımıyla balığımıza ve patateslere yağımızı sürüyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  7. Bu pozisyonda biraz tavuk gibi göründüğü için seviyoruz ve daha fazla kızartmak isterseniz hava almayacak şekilde biraz daha uzun süre pişirebilirsiniz. 🥳.

Resimli fırında palamut tarifi

Palamut’un fırınlanmış yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın