İstanbul için 15 Eylül’den Kasım ayının sonuna kadar palamut en lezzetli ve en bol olanıdır. Bu balık tavada, ızgarada, fırında, güveçte ve kilerde çok popülerdir. Dün annem bifteği çıkarıp tuza koydu, merakla sonucu bekliyoruz 🙂
Balıkları ayırmayı sevmediğim için balıkçıyı temizleyip bağırsaklarını çıkardım. Bu daha pratik ve daha az kokulu oldu 🙂
Palamut tavayı bol soğanlı ve turplu roka salatası ile denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Palamut tava tarifi için malzemeler
- 2 adet soyulmuş ve dilimlenmiş palamut 1 su bardağı un Tuz 1 su bardağı sıvı yağ
Palamut Tava Tarifi nasıl yapılır?
- Temizlenmiş ve kesilmiş palamut filetoları bol su ile kanları tamamen çıkana kadar yıkayınız. Süzgece alıp 10 dakika suyunun çekmesini bekleyin. Süzülmüş palamut dilimlerini önden arkaya doğru tuzlayın. Tavaya yağı alıp kızdırın. Una buladığınız ve fazla ununu attığınız palamutu orta ateşte kızartın. Otorite ile hizmet etti.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]