Merhaba sevgili arkadaşım,
Yılbaşı yaklaşırken mezeler ve ana yemeklerle ilgili sorular da sıklaşıyor. Bu soruları elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum. Vakit bulursanız bu seneki listeyi de paylaşmak isterim ama dilerseniz geçmiş senelere ait listeleri de buradan ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca meze tarifleri için bu linke tıklayabilirsiniz.
Tatlı genellikle yılbaşı sofralarının gözdesi ama bu sene bir değişiklik yapıp bir gün önceden hazırladığınız pastanızı misafirleriniz gelmeden önce süsleyerek sofranızı renklendirebilirsiniz.
Pandispanyayı hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Pandispanyayı hala sıcakken yuvarlayın ve genişlemesine izin verin.
Üst kaplama için krem şanti yerine bitter çikolata ve krema ile koyu kıvamlı bir ganaj yapabilirsiniz.
videosu bu 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Günlük pasta tarifi için malzemeler
pandispanya:
- 6 orta boy yumurta (sarı ve beyazı ayrılmış) 150 gr toz şeker 50 gr kakao 1 çay kaşığı vanilya 60 gr un
içeri:
- 1 paket soğuk süt kreması (200ml kutu krema) 60g pudra şekeri 1 çay bardağı damla çikolata 6-7 kestane şekeri
Üst krema için:
- 1 paket çikolatalı krem şanti 1 su bardağı soğuk süt
dekorasyon için:
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri Çakıl Çikolata şeker ezmesi
Pelet pasta tarifi nasıl yapılır?
Fırını önceden 180 santigrat dereceye ısıtın. 25×30 cm’lik bir tepsiye yağlı kağıt serin. Un ve kakaoyu birlikte 1-2 kez eleyin ve bir kenara koyun. Yumurta sarılarını 100 gr toz şeker ile HOTPOINT Mutfak Makinasının çırpma aparatını takarak şeker eriyene kadar çırpın. Çırpılmış yumurta sarılarını bir kaba aktarın. Yumurta aklarını yıkayıp kuruladığınız kaba alın. Kalan pudra şekerini ekleyin ve beyazlar 3-4 kat kalınlaşana kadar çırpın. Yükselen yumurta aklarına vanilya ile birlikte sarıları ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın. Elenmiş kakao ununu karışıma 3 kez aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak ekleyin. Karışımı hazırlanan tepsiye dökün. 8-9 dakika pişirin. Pişen keki başka bir yağlı kağıt üzerine çevirin. Üzerine nemli bir bez örterek 5 dakika dinlendirin. Ilıyan keki üzerindeki kağıttan ayırın ve altına yağlı kağıt yardımıyla sarıp 5 dakika dinlendirin. Fırından çıkarın, biraz soğutun ve ardından biraz krema ile tatlandırılmış parşömen kağıdının üzerine çıkarın. Üzerini hafif nemli bir mutfak havlusu ile örtün. Süslemek için tereyağını ve doğranmış çikolatayı mikrodalgada eritin. Eriyen çikolataya pudra şekerini ekleyin ve iyice karıştırın. Kremayı koyulaşana kadar buzdolabına koyun. İç kreması için buzdolabında soğuttuğunuz pudra şekeri ile katılaşana kadar çırpın. Rulo pandispanyayı masanın üzerine açın ve krem şantiyi bir spatula yardımıyla pandispanyanın kenarlarından 2-3 cm boşluk kalacak şekilde yayın. Kremanın size bakan tarafına bir sıra kestane şekeri koyun ve kalan kısımları damla çikolata serpip tekrar yuvarlayın. Hazırladığınız ruloyu servis tabağına alın. Üzerine krem şantiyi kaşık yardımıyla yayın. Üzerine çatal yardımıyla çizgiler yapın. İstenirse fondan süslemelerle süsleyin, pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]