medyauzmani.com

Pamuklu Börek Tarifim – Tatlılarım

Pamuklu Börek Tarifi, Pamuklu Börek Nasıl Yapılır?

Hamuru için su, süt, yağ, yumurta akı, toz şeker, tuz, yaş maya, unu azar azar ekleyip kulak gibi yumuşak bir hamur elde edin. Karıştırma kabına alın, hamuru koyduğunuz kabın üzerini streç film ile kapatın. Daha sonra üzerlerini kalın bir bezle sıcak tutmak için örtün ve iyice kabarana kadar dinlenmeye bırakın.

Yumurtalardan büyük toplar yapın, elinizle uzun uzun açın, aralarına beyaz peyniri koyun ve kapatın. Daha uzun yap. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit şekilde dizin. Üzerini temiz bir bezle örtüp 45 dakika dinlendirin.

Dinlenen çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin (benim çöreğim 22 dakikada pişti)

İster sıcak servis yapın, ister soğuyunca soğutun,

Pamuklu Pasta hazır.

Deneyen herkese bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın