Pamuklu hamur patatesli hamur – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Börek ve fırın hattında farklı ekmek çeşitleri pişirirken ilk kez hamura patates eklemeyi denedik. Yanlış hatırlamıyorsam adı Rus ekmeğiydi. Her zamanki gibi yumuşacık ve lezzetli olan bu ekmek son zamanlarda bayatlıyor.

Yani geçmişte besin değerini artırmak ve daha sonraki tarihlerde ekmeği bayatlatmak için bu teknik kullanılmıştır. Patatesli pankekleri yaparken patateslerin filizlenmeye başladığını görünce hepsini haşlayayım dedim.

Böylece, hem simit hem de simit patates içeriyordu. Tarifimi beğenip paylaşmayı unutmayın 💕

Patatesli pamuk salçası tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket yaş maya 1 orta boy patates 6,5 su bardağı un

İç harç için:

    1 adet orta boy kuru soğan 3 adet orta boy patates Tuz Karabiber Kırmızı toz biber Kuru nane

Pamuklu hamur tarifi patatesli hamur nasıl yapılır?

1. Su ve sütü karıştırma kabına alıp maya ve şekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırın.
2. Patatesleri ekleyin ve elinizle iyice ezin. Sıvıyı ekleyin ve karıştırın.
3. Tuz ve 5 su bardağı unu ekleyip karıştırmaya başlayın.
4. Gerektiği kadar un eklemeye devam edin.
5. Ele yapışan bir hamur olacak. Hamuru plastik ambalajla örtün ve bir saat dinlendirin.
6. Hamur dinlenirken yemeklik doğranmış soğanı kavurun, patatesleri ve baharatları ekleyip kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
7. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
8. Ortasını patatesli harçla kaplayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.
9. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın