Pan böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kızarmış ekmek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 7 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 35 Dakika, Börek Pişirme Yöntemleri, Fırınsız Börek Tarifi, Ocakta Börek Nasıl Yapılır, Peynir Böreği, Pratik Börek Yapılışı, Sahur, Sahur Tarifi, Sütlü Börek, Tava Böreği, Krep, hamur işleri

7 4 5 1

Bu börekleri ilk defa kayınvalidemin evinde tattım. Tavada piştiği için biraz tereddüt etsem de tadına bakınca çok lezzetli ve hafif olduğunu anladım. Üstelik ateşte pişirildiği için beyaz peynir tamamen erir.

Peynir dışında farklı dolgular ile farklı börekler de hazırlayabilirsiniz, örneğin salam, pastırma ve çedar peyniri. Mükemmel ve pratik bir sahur tarifi.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Börek böreği tarifi için malzemeler

    2 yufka 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1/2 çay bardağı beyaz peynir sıvı yağ İsteğe göre maydanoz

Pankek tarifi nasıl yapılır?

28-30 cm’lik bir tavayı (teflon olması daha iyi) sıvı yağ ile yağlayın. Yoğurt, yumurta ve yağı güzelce çırparak börek sosunu hazırlayın. İlk yufkayı kenarları yukarı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerine biraz yoğurt sosu sürün. 2. Hamuru 2-4 parçaya bölün, parçaları ıslatıp küçülterek tavaya koyun, üzerine elinizle ufaladığınız beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz serpin. İlk yufkanın kenarlarını kaplayarak böreğin üzerini kapatın. Tavaya uygun bir kapak kapatıp kısık ateşte hamurun altı kızarana kadar pişirin, üzeri kızarınca kapattığınız kapak yardımıyla diğer tarafını çevirin ve kızartın. Ilık veya sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın