İçerik Tablosu
TARİF – NASIL YAPILIR? :
FOTOĞRAFLAR:
Hamsi tava tarifi için öncelikle tüm balıklar yıkanır ve temizlenir. Ya da benim gibi yıkanıp yıkanıyor 🙂 Su iyi yıkanıyor.
Balık ikiye kesilir ve iki balık birbirine yapıştırılır. Sanırım hamsi kuşunun adı buradan geliyor 🙂 Kızarttığımız hamsinin her iki tarafı da mısır unu ile kaplanıyor.
Tüm balıklar için bu işlem tamamlandıktan sonra balıklar kızartmaya hazırdır. Tencerenin üstünü kaplayacak kadar yağ ekleyin ve ısıtın.
Balıklar kızgın yağa atılır. Çok ince eti olduğu için iki dakikada pişecektir. Her iki tarafını da kızartın ve tavadan çıkarın. Çok kızartılırsa, sert ve tatsız olacaktır. Biraz rengi değişince tavadan çıkarılmalıdır.
Kızaran hamsiler fazla yağını çekmesi için kağıt üzerine serilir. Bol salatalı Hamsi Tava servise hazır.
Bugün hamsinin en lezzetli zamanı, bu fırsatı kaçırmamalısınız.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]