Pan Yoğurt Tarifi için sütü uygun bir tencereye alıp kaynatalım, kaynadıktan sonra altını kapatıp kepçe yardımıyla sık sık karıştırarak hava almasını sağlayalım.
Sonra kapatın ve parlamasına izin verin.
Sütü çalmak için serçe parmağınızı sütün içine daldırın ve 7’ye kadar sayın. Beşten sonra parmağınız biraz ısınacaktır ve bu hale gelince köpürmeye hazırdır.
Ben resimdeki gibi bir kapta oynuyorum daha iyi, düz bir kapta veya potada oynayabilirsiniz.
Kaynatacağımız kabın içerisine önceden ayırdığımız yoğurma ve şekeri ekleyip karıştıralım, bir kepçe süt ilave edip tekrar karıştıralım.
Daha sonra üzerine tüm sütü bir çırpma teli ve maya ile karıştıralım.
Ardından altına bir battaniye serin ve kapları yerleştirin.
Mutfakta kullandığınız temiz bir bezle üzerini örtün, nemi emecek bir bez olsa daha iyi olur.
Ardından başka bir battaniye ile örtün ve hareket etmeyeceği bir yerde 5 saat bekletin.
Beş saat sonra, kapakları açın ve birkaç saat bekletin, ardından buzdolabına koyun.
Ama sakın kapağını kapatmayın buzdolabında bir gün beklerseniz yemeye hazır olur çok acıkırsınız 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]