Pancar yahnisi – pişirme sırları – pratik tarifler

Gerçek şu ki, biz kötü bir milletiz ve hepimizin kendi kötü reçetesi var. Bazıları taze soğan yerine ince kıyılmış soğan ekler, bazıları marul ekler, bazıları da maydanoz sevmez veya domates istemez. Benim gibi fındık, fıstık hatta ceviz bile yapanlar var.

Genelde evdeki damak zevkime uygun olanı o an harcın içine ekliyorum ve genellikle nar ekşisinden çok limonu tercih ediyorum.

Şimdiye kadar yaptıklarımdan farklı bir şeyler hazırlamak isterseniz, kendine özgü tatlı ve ekşi bir tada sahip olan pancar döşünü denemenizi tavsiye ederim.

Dün yaptığım tavuk dönerle harika oldu. Yemeği güçlendirmek istiyorsanız, biraz patates kızartması eklemenizi tavsiye ederim.

Son olarak tarifte de belirttiğim gibi ıslattığım bulgurun bir kısmını gözüme fazla geldiği için kenara ayırdım. Bütün bulguru kullanacaksanız diğer malzemelerle birlikte pancar ve pancar suyu miktarını arttırın derim.

Aşk…

Pancar suyu tarifi malzemeleri

    2 su bardağı ince bulgur 1,5 su bardağı sıcak su 100 gram kırmızı pancar turşusu ½ su bardağı pancar turşusu suyu ½ çay bardağı sıvı yağ 1 orta boy kuru soğan 1,5 yemek kaşığı salça (domates-biber karışımı) 1 adet yeşil biber, maydanoz, 2 yemek kaşığı kimyon nar, bir bardak tuz

Pancar çorbası tarifi nasıl yapılır?

İnce bulguru derin bir kaba alın. Üzerine sıcak su ekleyip sedye ile kapatın. 15 dakika kadar bulgurun şişmesini bekleyin. (Bu sırada bulgur gözüme fazla geldiği için bir çorba kasesini kenara ayırdım) Soğanı küçük küçük doğrayın. Soğanı zeytinyağı ile tavaya alıp kısık ateşte kavurun, soğan pembeleşince salçayı ekleyip kavurun. Ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın. Pancar turşusunu bir karıştırıcıya koyun ve ezin. Bulgura pancar turşusu suyu ve salçalı kavrulmuş soğanı ekleyip karıştırın. Yeşil biber ve maydanozu doğrayın. Damak zevkinize göre tuz ve nar ekşisi ilave edip et suyuna ilave edip iyice karıştırın. Bir süre dinlendikten sonra ayakları.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın