Pancarlı Erişte (Erişte yapmanın püf noktaları) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu sonbaharda sizlerle geleneksel ve modern pek çok tarifi denedik. Özellikle kış aylarında sofralarımızı renklendirecek, lezzet katacak tarifler favorilerim oldu. Şimdi kış hazırlıkları için en son tarifi sizlerle paylaşmanın zamanı geldi.

Tarif dışında bildiğim tüm püf noktalarını sizlerle paylaştım. Ne yazık ki geniş bir balkonum ve bahçem olmadığı için makarnayı dışarıya koyarak kurutamıyorum ve bunun yerine fırında makarnayı ara sıra çok kısık ateşte soteleyerek kurutuyorum. Sonra nemini alması için bir gün daha bırakıyorum.

Makarna yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

    Makarna hamuru normal hamurdan daha sıkı ve sert olmalıdır. Kesmeden önce açtığınız hamurun una yapışmasına kesinlikle izin vermemelisiniz. Renkli erişteleri güneşte kurutmaya çalışırsanız renklerini hızla kaybederler. Mümkünse kuru ama gölgeli bir yerde kurutmak en iyisidir. Makarnayı fırında kurutacaksanız sıcaklığı düşük tutmaya ve sık sık karıştırmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde, bazı erişteler renk değiştirir ve hatta kahverengi olur. Kesimi elle yapacak olanlar hamuru biraz kurumaya bırakmalıdır. Çok kuru ise kesmekte zorlanacaksınız, ıslak ise tutarsız parçaları olacak ve birbirine yapışacaktır. Unu kesilen erişteler kurutulmalı ve ara sıra çalkalanarak karıştırılmalıdır. Tamamen kuruyan makarnayı kavanozlarda veya bez torbalarda süzgeç yardımı ile fazla unu sıkarak aylarca saklayabilir ve rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Aşk…

Pancarlı Noodle Tarifi Malzemeler (Erişte Yapmanın Püf Noktaları)

    1 orta boy kırmızı pancar 5 su bardağı un + 4 yumurta oda sıcaklığında süt (gerekirse) tuz

Pancarlı Noodle (Noodle Yapılışının İpuçları) Tarifi Nasıl Yapılır?

Pancarları soyup haşlayın. Hotpoint Ariston mutfak robotunu durulayın ve püre haline getirin. Pancar suyu eklemeyin, sadece pancar püresi olacak. Un, tuz ve yumurtaları teker teker ekleyip HOTPOINT mutfak makinesinin kanca başlı yoğurma aparatı ile yoğurun. Pancar püresini ekleyin ve biraz daha yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Elinize yapışmayan sert bir hamur elde ettiğinizde bir saat dinlendirin. Daha sonra bezeden kesip merdane yardımıyla açın. Yine mutfak aletinizin makarna makinasında hamuru kesip unlayın ve tezgaha yayın. Fırında ara sıra 100 dereceye çevirerek ve üzerinin kızarmasına izin vermeden kuru olarak pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın