Pancarlı humus tarifi ile rengi ve lezzeti mükemmel bir humus hazırlayacağız. Az malzemeli, çok lezzetli bu tarifi kaçırmayın.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 2 adet orta boy pancar
- 2 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla tahin
- 2 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerini süslemek için susam, ceviz ya da antep fıstığı
Pancarlı Humus Tarifi
- Kabuklarını soyduğunuz pancarları iri küpler halinde doğrayın.
- Doğradığınız pancarları kaynayan suya atın ve yumuşayana dek kısık ateşte yaklaşık yarım saat haşlayın.
- Haşlama suyunu süzdürün ve pancarları soğumaya bırakın.
- Pancarlar oda sıcaklığına geldiğinde üzerini süslemek için kullanacağınız malzemeler dışında kalan tüm malzemeyi blenderdan geçirin.
- Pancalı humus tamamen pürüzsüz bir kıvam aldığında, mezenizin tadına bakın. Damak zevkinize göre malzeme miktarlarında ayarlama yapın.
- Humusu sunum tabağına alın ve arzunuza göre üzerini süsleyin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]