Pandispanya Tarifi (Talimatlı)

Pandispanya Tarifi ve Yapılışı

Yumurtaların beyazları ve beyazları birbirine karıştırılmamalıdır.

Şekeri iki kaseye böldükten sonra beyazları ve sarıları ikiye bölün.

Tuz ve yumurta aklarını ekleyip 7-8 dakika yüksek devirde çırpın.

Tıraş köpüğüne benzer olmalı ve kabı ters çevirdiğinizde akmamalıdır.

Sarısı ve şekeri 7-8 dakika pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Daha sonra suyu ekleyin ve katı malzemeleri bir çırpma teli ile sarıları ile birlikte kaseye süzün.

Bu kısım çok önemlidir. Beyazları bir spatula veya tahta kaşıkla alttan üste karıştırarak üç seferde ekleyin. Vurmayın, yok edilecek.

Eni 20 cm, yüksekliği 10 cm olan yaylı (altsız) pandispanya kalıbı kullandım. Boş bir kalıp yapıp yağlı kağıda sararak tabanı oluşturuyorsunuz.

Pandispanyayı 150 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.İlk 30-40 dakika kabakları fırında açmayın.

Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırmayın, elinizle hafifçe bastırarak kontrol edin.

Pandispanya piştiğinde üzeri pürüzsüz olacak şekilde tel ızgara üzerinde çevirerek soğutun.

Deneyenlere başarılar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın