Sünger pirinç keki tarifi malzemeleri
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 su bardağı un istiflenmeli
- 1 paket vanilya
- Kabartma tozu
- bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu
Olgun pandispanya tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bismillahirrahmanirahim. Keki yapmak için önce yumurta aklarını bir tutam tuz ile mikserin yüksek ayarında krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri çırpın ve üzerine ılık su ekleyin. Un, vanilin, kabartma tozu, limon suyu, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpalım. Bu aşamadan sonra miksere veda edin.
- Yumurta aklarını, kek karışımını boşaltmadan aşağıdan yukarıya doğru yavaşça kek karışımına ekleyelim. 26 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün.
- Kelepçeli kek kalıbını yağlamıyorum sadece kenarlarını yağlı kağıt ile kaplıyorum daha kolay çıkıyor. Kalıbımızı masanın üzerine hafifçe bastıralım ki içinde baloncuk olmasın.
- 180 derecede kekimizi pişirelim. Kekin piştiğini anlamak için 30 dakika sonra fırının kapağını açıp kürdanı sokup kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz hazır demektir. Şimdi iyileş.
Resimlerle tarifin yüksekliği ile sünger kek yükselir
“Panda Pandispanya Tüfek Ediyor” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Son Dakika Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]