Merhaba sevgili arkadaşlar, Cuma günkü yazımda hafta sonu uzun zamandır gitmek istediğim bir pastacılık kursuna gideceğimden bahsetmiştim. Cumartesi günü kurstaydım, ne kadar meraklı olduğunuzu biliyorum ve size söylemek için sabırsızlanıyorum. 🙂
Kursu Ventura Pastaneleri işleten iki sevimli kız kardeşten aldım. Ne kadar samimi ve sıcakkanlı olsalar da pastacılık ve çikolata yapımı konusunda ciddi eğitimler alıyorlar herkes gibi benim de ilk başta bazı soru işaretlerim vardı ama onları görüp atölyeye girer girmez kafamdaki tüm soru işaretleri aklıma geldi. aklım bir anda kayboldu. Derslerimin içeriği pasta boyama ve süsleme üzerineydi ama bana pandispanya yapmaktan pastacı kremasına kadar birçok şey öğrettiler… Tüm sorularıma sıkılmadan cevap verdiler. O kadar tatlılar ki kahvaltı yapmadan çıkarken bana kendi elleriyle yaptıkları bir sandviç bile ikram ettiler.
Ventura Atölyesi
Kurs, Ventura şekerleme ve atölyesi olan büyüleyici ortamda sunulmaktadır. Mekan Fulya’da yer alsa da Mecidiyeköy meydana çok yakın. Pandispanya pişerken tavşan, gül ve birkaç çiçek deseni üzerinde çalışarak pastamızı tasarladık. Renk konusunda kararsız kaldık (aslında benim kararsızlığımdan dolayı), sonra parlak sarı bir boyada karar kıldık, sonra çiçek aplike yaptık ve son olarak çok şık bir kurdele ile bitirdik. Önümüzdeki ay çikolata kursunda buluşmayı içten bir dostlukla kabul edip diplomamı alarak onlardan çok mutlu ayrıldım 🙂
Ventura Unlu Mamüller
Atölyede çikolata yapımı, fondan, strafor kaplama, butik yapımı, pasta kaplama ve dekorasyon gibi birçok konuda eğitim alabilirsiniz. Ev yapımı tatlıyı, özellikle el yapımı çikolataları şiddetle tavsiye ederim (cidden şimdiye kadar tattığım en lezzetlilerdi).
İçerik Tablosu
Pandispanya kalıbı nasıl hazırlanır?
Sünger kek katmanlara nasıl ayrılır?
Pasta nasıl monte edilir?
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]