Parça – Burani Gölü

Pazı Tarifi Malzemeler – Arpacık Arpacık Purani

  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 pazı (pazı çok büyüktü)
  • 2 pırasa
  • 1 çay kaşığı tuz
  • biraz karabiber
  • Küçük tatlı biber
  • 500 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 8 ceviz, doğranmış
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pazı gölü burani nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pazı ve pırasayı iyice yıkayın, biraz sirkeli suda bekletin ve süzün. Her ikisini de ince doğrayın. Geniş bir tavaya zeytinyağını dökün.
  2. Daha sonra pırasaları rengi açılana kadar kavurun, ardından pazı ekleyin, baharatları ekleyin ve orta-kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin.
  3. Sarımsaklı yoğurdu ayrı bir kapta hazırlayın ve haşlanmış pazı ve pırasaları yoğurtla iyice karıştırın.
  4. Servis tabağına alıp küçük bir tavada sıvı yağ ve cevizleri kavuruyoruz ardından toz biberi ekleyip köpürmeye başlayınca buranilerin üzerine döküp servis ediyoruz. Keyfini çıkarın 😊.

Pazı tarifi – resimlerle Burani Gölü

  • köle
  • delme aleti
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • pazı
  • pırasa
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

turşu turşusu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın