Parmak Kurabiye Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Parmak Kurabiye Tarifi için oda sıcaklığındaki margarin ile birlikte tüm sıvı malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.

Daha sonra un hariç kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. Son olarak kurabiye hamurumuzu kabartalım ve sırasıyla un ekleyelim.

Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğimizde hamurdan ceviz parçalarını kırıp sertçe yuvarlayalım.

Yaklaşık bir parmak büyüklüğünde küçük çubuklar şeklinde keselim.

Çubuk şeklindeki keklerin 1 ucunu veya 2 ucunu önce yumurta beyazına sonra susamda bekletip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Tüm kekleri bu şekilde hazırladıktan sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim.

Pişen kurabiyelerimizi fırından alıp soğuyana kadar dinlendirelim.

Sıcakken yumuşayan kurabiyeler soğuyunca dağılıyor.

Zala kurabiyeleri gönderilmeye hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın