Parmesan Peynirli Fırında Patates – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Özellikle ızgara et yemeklerinin yanında kahvaltıda sarımsaksız, akşam yemeğinde sarımsaklı en sevdiğim tariflerden biri Parmesanlı Fırında Patates. Bu tarif direkt fırında yapıldığında işlem süresi çok daha uzun oluyor. Kahvaltıda servis edeceksem akşamdan kaynatıp kenara koyuyorum. Sabah 15 dakikada servise hazır.

Akşam yemeğinde de aynı taktiği kullandıklarında “Moonshine şimdi pişmiş mi? Aynı tarifi birçok alternatifle hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz zeytinyağı yerine tereyağı, Parmesan yerine eski kaşar peyniri kullanabilirsiniz. Artık ne çıkarsa çıksın 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Sevgililer gününü evde kutlamayı düşünenlere küçük bir önerim var. Parmesanlı Patates ve Kremalı Kaburga Sote Ispanak tariflerine linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tatlı ve salata reyonlarına da uğramayı unutmayın…

Aşk…

Parmesan Fırında Patates Tarifi Malzemeler

    300 – 350 gr küçük taze patates, haşlanmış 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 sap taze biberiye 2 sap taze kekik 5-6 yemek kaşığı tuz, taze rendelenmiş Parmesan

Fırında patates tarifi Parmesan nasıl yapılır?

Soyulmuş patatesleri akan su altında bir fırça ile yıkayın ve tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri büyüklüklerine göre 2-4 parçaya ayırıp fırın tepsisine dizin. Zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, saplarından ayırdığınız taze otları ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri serpin. Fırını 180 derecede açın ve patatesleri 10 dakika pişirin. Son olarak fırın ızgarasını açın ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın