Merhaba sevgili arkadaşım,
Bazı fotoğraflar günümü güzelleştiriyor. Kek Fotoğrafı Mozaik Kek kesinlikle bunlardan biri. Bazen baktığınızda tadı damağınızda hissedilir, o da aynen öyle 🙂 Ayrıca bu tarif, pastadan arta kalanları alıp buzlukta ikramlık olarak hazır bir şeyler saklamanıza izin veriyorsa, o zaman daha ne olsun. 🙂
Tatmak için badem, kuru üzüm veya kuru meyveler ekleyebilirsiniz. Tamamen size, malzemeye ve zevkinize kalmış.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı krema (sütlü krema) 1 su bardağı ince kıyılmış çikolata 1 çay bardağı kırılmış fındık 1 çay bardağı Antep fıstığı 3 yemek kaşığı hindistan cevizi 5 su bardağı kırık kakao 1 paket petipur bisküvi
dekorasyon için:
- İsteğe bağlı kırmızı meyveler, marshmallow ve beyaz çikolata
Pastadan Mozaik Pasta Tarifi nasıl yapılır?
Kremayı ısıtın (mikrodalga 1 dakika yeterli), çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Kek kırıntılarını derin bir kaba alın, üzerine çikolata ile karıştırılmış kremayı ekleyin. Elinizle ufaladığınız fındık, fıstık, hindistan cevizi ve bisküvileri ekleyip karıştırın. Malzemeler tamamen karışıp hamur gibi bir araya gelince tamamdır. Kek kalıbına bir kat buzlanma koyun. Hazırladığınız kurabiye hamurunu kalıba alın ve bastırın. Bisküvi hamurunu yayıp üzerini hava almayacak şekilde dikkatlice kapatın. Derin dondurucuda en az 1-2 saat soğuttuğunuz pastayı servis tabağına alın ve 5-10 dakika dinlendirin. Dilerseniz beyaz çikolatayı eritip kekin üzerine gezdirin. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]