Merhaba arkadaşlar,
Etli Paça Yemeği tarifi için öncelikle kemikli eti (veya direkt olarak kesilmiş eti) düdüklü tencereye ekleyelim. Bezelyeleri ayıklayıp tencereye ekleyelim. Üzerini geçecek kadar su ilave edip tuzunu ilave edin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocağın altında çalıştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 45-50 dakika pişirelim.
Pişen etin suyunu süzelim. Eti parçalayalım. Bezelyeleri bir tabağa alın ve soğumasını bekleyin.
Başka bir tencerede aşure buğdayını (dövülmüş) suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Başka bir tencereye doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları koyun.
1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Ardından 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kaynamaya bırakın. Dikkatli olun, soğanlar yanmaz, sadece büzüşürler.
Tencereye yeteri kadar et suyu ve biraz normal su ekleyelim.
Kaynamaya başlayınca eti kesip atalım. Salçaya tuz ve karabiberi ekleyelim.
Etin bir süre bu şekilde pişmesine izin verin ki tüm malzemeler tatlansın.
Tencereye pişen buğdayları ilave edelim, beş dakika pişirelim.
En son pişen bezelyeleri ekleyip biraz pişirdikten sonra tadına bakıp servis edebilirsiniz.
Baharatlı sevenler için yağ ve karabiberi yakıp dökebilirsiniz.
Köfte Yemek hazır.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]