İlk olarak ılık suya mayayı ekleyip şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından bardağın ağzını kapatıp 3 dl yükselmesini bekliyoruz.
Mayamız mayalandığında süt, sıvı yağ, tereyağı, tuz ve mayayı karıştırma kabımıza alıp karıştırıyoruz.
Unumuzu döküp hamurumuzu yoğuruyoruz.
Ağzını kapatarak hamurun kabarması için 1 saat bekliyoruz.
Hamurumuz kabarınca hamurun 1/3’ünü alıp cımbızla sarıyoruz.
Kombinasyon şeklinde açtığımız hamurun ortasını kesip ardından hamurumuzu kesiyoruz.
Kalan hamurdan 8 beze yapıp açtığımız hamurun kenarına koyuyoruz.
Orta katların uçlarını tek tek bezelere yapıştırıyoruz.
Bezelerin arasına sosis peynir ve salça koyuyoruz, yumurta sarısını hamurun üzerine koyuyoruz ve 180 C fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Tarifi videomda detaylı olarak görebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]