medyauzmani.com

Özbek Pilavı Tarifi (Ayrıntılı Açıklama)

Yanında bir bardak ayran veya salata ile servis edebileceğiniz ana yemeklerin yerini alan bir pilav yapıyoruz.

Önce pirinç eti pişiriyoruz

2 yemek kaşığı sıvı yağı düdüklü tencereye alıp yıkayıp süzdüğümüz eti alıp durduruyoruz etler üzerine su dökülerek suyu bitene kadar tencerede pişirilir.

Geçecek kadar su dökün, dudak kapağını kapatın ve 20 dakika bekletin.

Soğanı ay şeklinde kesiyoruz.

Pirinci pişireceğimiz bir tencereye zeytinyağı, soğan, doğranmış şeker ve tuzu koyup soğan eriyene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Jülyen havucu kesip 1-2 dakika karamelize soğanın üzerine koyuyoruz. kuruyana kadar

İki bardak su ilave edip 10 dakika pişirin.

et ekliyoruz

Temiz su çıkana kadar pirinci yıkıyoruz

Tavaya zerdeçal ve kimyonu koyuyoruz, etin üzerini kaplayacak şekilde pirinci yayıyoruz.

Tencerenin ortasına 1 baş yıkanmış sarımsağı elimizle bastırarak koyuyoruz.

Üç su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin.

Pirinci 15-20 dakika pişirin. dinlenmesine izin verdik

Nefis Özbek pilavı servise hazır.

Keyfini çıkarın 😋.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın