Pasta Usulü Tuzlu Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

En sevdiğim hamurlardan biri olan ve dağılan yapısıyla tuzlu kurabiyelerde çok kullandığım bu tarifi ben yoğurdum ama hem benim hem de benim yoğunluğumdan dolayı pişirmeye fırsat bulamadım. Art arda 4 gün buzdolabında saklayın. Çıkarıp biraz yoğurduğumda hemen güzel bir kıvam aldı. Çok sıcak ve yapışkan olmadan şekil verip pişirdim.

Mükemmel hamur lezzeti ve ağızda dağılan mis gibi kokusuyla her zaman sizi cezbediyor 🙂 Bu sefer bir kısmını kalıplarla kesip bir kısmını da pastanelerdeki gibi burma kek şeklinde hazırladım. Sunumu da çok şıktı.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın. Hikayemden gönderdiğiniz fotoğrafları mutlaka paylaşıyorum.

@Mutfaksirlari hesabımı takip etmeyi unutmayın 🙂

Aşk…

Pastane usulü simit bisküvi tarifi için malzemeler

    1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında) 1 yumurta (hamuru için) 12 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un

Pastane tarifi tarzında tuzlu bisküvi nasıl yapılır?

Yumurta, zeytinyağı ve tereyağını karıştırma kabına alın. Tuz, şeker, mahlab, sirke ve kabartma tozunu ekleyin. 2,5 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur ilk başta cıvık olacak ama homojen hale gelince kalan unu azar azar ekleyip ele ve kaseye yapışmayan hamur yoğurun. Toplanan hamuru merdane ile açıp buzdolabına kaldırıyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz. Hamur çok ısınmadan yağlı kağıt üzerinde açıp kurabiye kalıbı ile kesebileceğiniz gibi resimdeki gibi burgulu ekmek de yapıp fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz. Bisküvilerin üzerine yumurta sarısını sürün. Üzerine susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 12 dakika, orta ateşte 15 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın