Pasta yapmanın püf noktaları Tarifler.net.tr – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zaman önce, kek yapmanın püf noktalarını paylaşmıştım. Bu yazıyı bir dosya halinde hazırladım ve birçok soruya cevap verdim. Bu sefer örnek bir kek tarifi ekleyerek yazıyı güncellemeye karar verdim.

Kek yaparken zaman zaman sorun yaşıyoruz. Bu yüzden çok fazla soru alıyorum. En sık karşılaştığım şey “Kekim neden kabarmadı? Kekimin içi çiğ olmasının sebebi ne olabilir? Eklediğim fındık, çikolata parçaları gibi malzemeler dibe çöküyor, bu durumu nasıl önleyebilirim?” ?” Bugün sizler için elimden geldiğince bu soruları yazmaya çalışacağım.

Bildiğiniz gibi pasta, hamur işinin temel taşlarından biridir ve çırpılmış hamur kategorisine girer. Evlerimizde sık sık farklı kek türleri deniyoruz ama bu bir ödev olduğu için gram ve miligram yerine kaşık ve bardak ölçülerini kullanıyoruz. Elbette yumurta ve kabartma tozunda da alışkanlıklar rol oynuyor.

Larosusse Gastronomique’de pasta tanımında bir çizgi vardır. “Pastanın başarısı, eklenen meyvelerin şeker ve unun belli bir oranına sıkı sıkıya bağlı kalarak hamura eşit dağılmasını sağlamak ve dibe çökmesini önlemekle elde edilebilir.” Burada vurgulamak istediğim, belli oranlara sıkı sıkıya bağlı kalarak porsiyondur. Keklerde belli oranlara uymak gerekiyor…

Kekin başında yumurta ve şekerin çırpılıp yumurta sarısının şekerle çırpılıp beyazlarının ayrı ayrı karıştırıldığı ya da şeker ve tereyağı birlikte çırpıldıktan sonra yumurtaların ilave edildiği ama her birinde olduğu yöntemler vardır. bu özeldir. Taahhüt oranı.

Şimdi iyi bir pasta yapabilmek için dikkat etmemiz gereken ilk noktaları tek tek inceleyelim.

Kek yaparken dikkat edilmesi gereken ana noktalar nelerdir?

    Kek yapılırken kullanılacak tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kuru malzemeler (un, kakao, kabartma tozu, vanilin) ​​elenmelidir. Kek hazırlanırken kullanılan kap, çırpıcı, mikser başlığı veya mikser kabı kuru olmalıdır. Yumurta, süt ürünleri ve kabartma tozu kullanılıyorsa taze olmasına özen gösterilmelidir. Kullanılan şeker eriyene kadar çırpılmalıdır. Aksi belirtilmedikçe, fırın önceden ısıtılmalıdır. Kek hamuru hazırlandıktan sonra bekletilmeden pişirilmelidir.

Yumurta konusuna biraz daha değinmek istiyorum çünkü yumurta, pastaya şekil veren ana malzemelerden biridir. Yumurtanın çırpılması pastanın kaderini belirler desek abartmış olmayız.
Biraz şeker ve yumurtayı çırpmak şekerin yükselmesini olumsuz etkilerken, şeker erimediği için kekin içindeki şekerin ağzınıza çıtır çıtır gelmesine neden olabilir.

Yumurta çok fazla çırpılırsa içeri girmesi gerekenden fazla hava girerek nemini kaybetmesine ve kekin pişerken çökmesine neden olur. Onu çok dövdüğünüzde kendi kendine çıkışmaya başladığını görebilirsiniz.

Şimdi en sık sorulan sorulardan bazılarını cevaplamaya çalışayım.

Kekimin piştikten sonra sönmesinin veya ortasından dağılmasının sebebi ne olabilir?

Birinci sebep yukarıda da belirttiğim gibi yumurta ve şekerin fazla çırpılması olabilir. Tarif “sarhoş kıvamında veya buz kadar ince” diyorsa bu tanımları izleyin.

Boza gibi denilirse beyazlatıcı ama sıvıdır.
Kar gibi değilse kabı ters çevirince akmıyor ya da kaşıkla kesilebilecek kıvamda.

    Kekin yüksekliği için tarifte belirtilen miktardan daha fazla kabartma tozu kullanılması kekin kabarmak yerine kabarmasına neden olabilir. Bazen birkaç kabartma tozu ekliyorum ve hala ufalanıyor diyor, bu yüzden. Keke ekleyeceğiniz yoğurt, meyve gibi malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Çok soğuk veya çok sıcak olursa kek hamurunun dengesi bozulabilir ve kekin dağılmasına neden olabilir. Sadece yukarıda sayılanlar değil, keki pişirirken yapılan hatalar da kekin dağılmasına neden olabilir.

Kek yaparken nelere dikkat etmeliyim?

    Fırını tarifte belirtilen dereceye kadar önceden ısıtmanız gerekir. Kek pişerken fırına girdikten sonra 20-25 dakika fırının kapağı açılmamalıdır. Bu kekin ısısının değişmesine neden olacağından kekin dağılmasına neden olabilir. Kek pişerken fırının içinde hareket ettirmemeye ve hareket ettirmemeye dikkat edin. Fırın sıcaklığı ayarlanan sıcaklıktan yüksek ise kekin dışı yandıkça çiğ kalabilir.

Pastaya eklenen malzemelerin dağılmasını nasıl önlersiniz?

    Her şeyden önce, kek karışımınız, eklenmesi gereken ekstra malzemeleri tutacak kadar düzgün ve yoğun olmalıdır. Kek hamuruna eklenecek malzemeler çok sıvı, meyve, kuruyemiş vb. olursa malzemeler dağılır. Kuru üzüm, kuru meyve gibi maddeler ilave edilmeden önce suda bekletilmiş ise süzülmeli ve gerekirse biraz un ilave edilerek fazla un elenmelidir. Meyveleri büyük parçalar halinde kullanmak yerine daha küçük parçalara ayırmalı ve rendeledikten sonra bile fazla suyu süzdürülerek karışıma eklenmelidir. Keke eklenecek meyve, kuruyemiş, çikolata gibi ek malzemeler en son eklenmeli ve çırparak değil spatula veya spatula yardımıyla karıştırılarak hamura eklenmelidir.

Kekimin piştiğini nasıl anlarım?

    Tarifte belirtilen süreye bağlı kalmalısınız ancak kullanılan tencere, malzeme ve fırın farklılığı pişirme süresinin değişmesine neden olabilir. Bu noktada pastanın dışını inceledikten sonra bıçak veya kürdan sokarak içinin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Bıçak veya kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.

Aşk…

Klasik kakaolu kek tarifi

Pişirme Kek Malzemeler İpuçları Tarifler.net.tr Tarif

    3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçeği) 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin

Kek yapmanın püf noktaları, yemek tarifleri, Tarifler.net.tr, nasıl yapılır?

Yumurtaları şekerle şeker eriyene ve köpürene kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip çırpın. Kakao, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip tekrar düşük devirde karıştırın. Kek kalıbını tereyağ ve un ile yağlayıp karışımı kalıba dökün. 180 derece fırında kek kuruyana kadar (40 dakika) pişirin. Fırından çıkan keki soğuyana kadar dinlendirin ve kalıptan çıkararak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın