Pastane Böreği tarifi için,
Su, şeker ve kuru mayayı bir kaba koyun.
10 dk. Mayanın kabarmasını bekleyin.
Daha sonra üzerine yoğurt, yumurta, tuz ve tereyağını koyun.
Yavaş yavaş yoğurarak 5 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurmaya ara vermeden devam edin.
Kulaktan biraz cıvık olacak hamur birleştikten sonra 1 saat mayalanmaya bırakın.
Kavurma işlemi bitince mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp dilediğiniz gibi şekillendirin.
İçine peynir çamurunu koyun ve ağzını kapatın.
Hamurun tamamı bu şekildeyken fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve kekleri yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin. 180°C’ye ısıtılmış fırında nar gibi kızarınca fırından çıkarın.
Pastane Böreği hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]