medyauzmani.com

Nohutlu Pilav – En Sevdiğim Yemek

Tereyağlı Nohutlu Pirinç Tarifleri için,

Pirinci iyice yıkayın ve 15-20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Bekleyip suyunu süzelim.

Yağı bir tavada ısıtıp pirinci dökelim ve 3-4 dakika pişirelim. karıştıralım.

Ve bezelyeleri dökün ve 1-2 karıştırdıktan sonra su ekleyin.

Son olarak tuzu da dökelim ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim ve ocağın altını kapatalım.

Kağıdın üzerine havlu koyup kapağını kapatalım ve 1/2 saat dinlendirelim, sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Nişastanın büzücü özelliği olduğundan, pirincin taneli olması için çok iyi yıkanması gerekir.

Tereyağlı Nohutlu Pilav hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın