Yüksek sıcaklığa ulaşmış margarini bir kaba alıyoruz.
Yağ, yoğurt, tuz, şeker, mahlep, sirke ve 1 yumurta beyazını alıp elimizle çırpıyoruz.
Unu azar azar ekleyerek kabartma tozunu ekleyip kulağa yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan fındık parçalarını kırıyoruz ve tezgaha simit gibi sarıyoruz.
Aynı şekilde kesip uçlarını birleştirip tepsiye diziyoruz.
Bütün hamurları aynı şekilde yapıyoruz.
Yumurta sarısı ile yıkayıp üzerine çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Pasta Tarzı Çatal Kurabiye hazır
Çay ile servis ediyoruz
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]