Pastane Lezzetinde Ünlü Cheddar Simit Böreği

Evinizde sarayda satılan enfes simit kekleri sizler için hazırladım çok güzel ve çok lezzetli oldu 👌 Pişme süresi dışında hızlıca hazırlayabileceğiniz güzel bir kek tarifi ❗ Bu güzellikleri tatmanızı istiyorum . En sevdiğiniz pastacı olmanın sırrı yumuşaklığı, tadı ve aroması 😊

Ilık su, ılık süt, maya, toz şeker ve tuz hızlı bir şekilde yoğurma kabına alınır ve maya erir (sütün ve suyun ılık olmasına dikkat etmeliyiz soğuk ise mayalanmada problem olur.

Yağ eklenip karıştırılır, yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Ben 6-7 su bardağı çok amaçlı un kullandım.

Hamuru güzelce saralım ve bir saat mayalandıralım.

Bu arada büyük bir kapta su ve pekmezi karıştırın.

Sürenin sonunda hamuru toplayalım, portakal büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizle silelim, içine kaşar peyniri koyalım ve iyice kapattığımız katları kenardan alta doğru getirelim. İyice kapatalım ki pişerken peynir çıkmasın.

Suda ve pekmezde bekletelim ve üzerine bolca kavrulmuş satsam eklenip normal bir tepsi ile fırın tepsisine dizelim.

180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın