Pastane Tipi Profiterol Tarifi Profiterol Nasıl Yapılır?

Profiterol Tarifi, Pastane Tipi Profiterol, Profiterol, Profiterol Hamuru, Krema, Çikolata Sosu Nasıl Yapılır, Nasıl Yapılır gibi tüm soruların cevabını bulabileceğiniz tarifimize hoş geldiniz.

Fransız mutfağından geldiği bilinen profiterol, yapımı zor gibi görünse de ilk lokmayı ağzınıza attığınızda emeğinize değdiğini hissettirecek lezzetli bir tatlıdır. Patahu veya Shu hamuru olarak da adlandırılan hamurun üzerindeki krema ve çikolata sosunu siz, aileniz ve misafirleriniz çok sevecek.

Merhabalar bugün sizlerle profiterol tarifi ve kendi yorumumu paylaşmak istiyorum.

İlk olarak kremayı profiterol için hazırlayalım. Bu nedenle derin bir tencereye sütü dökelim. Un, nişasta, şeker, bir yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini tel çırpıcı yardımıyla pişirelim ve orta ateşte pişirelim. Kıvam almaya başlayınca ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Buzdolabında donmuş olan profiterol kremasına bir kaşık tereyağı, vanilya ve krem ​​şantiyi ekleyip güçlü bir mikser yardımıyla güzelce çırpalım. Dolgu kremamız hazır, krema buzdolabından çıkmasın diye yemek filmi ile saralım.

Kazancımız için çikolata sosu yapmak; İki bardak ılık sütün içerisine bir paket çikolata sosu ekleyip karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca çikolata, tereyağı ve bir tutam tuzu ekleyip iyice karıştırın. Pürüzsüz olana kadar soğumaya bırakın.

Profiterol hamuru için. Derin bir tavada margarini eritelim. Bir bardak su ekleyin ve kaynatın. Unu ekleyip hızlıca karıştıralım. Sertleştiğinde, ocağı hemen kapatın. Isınan hamura yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştıralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

Yağsız kağıt ile açtığımız fırın tepsisine hafif yağa batırılmış kaşık yardımı ile hamuru küçük parçalar halinde yerleştirelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika hamur kabarıp pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişirme sırasında fırın kesinlikle açılmamalıdır. Pişirdikten sonra bir süre fırında bekletin.

İster bir kaşık ister bir poşet krema ile her bir sabit hamurumuzu biraz açarak kremamızı dolduralım. Bir tabağa alıp çikolata sosumuzu dökelim. Antep fıstığı, hindistan cevizi veya damla çikolata ile süsleyip servis yapın. Sevgiyle dolu mutlu günlerinizin tadını çıkarmanızı dileriz.

Pastane Profiterol Tarifi Yapmanın İpuçları ve Püf Noktaları:

Profiterol yapmanın en önemli püf noktası, hamuru yaparken yumurtayı eklememizdir. Yumurta hamuru kabarttığı için ilk porsiyon çöktükten sonra yumurtaları teker teker eklemeli ve her seferinde iyice çırpmalısınız. Ancak bu şekilde profiterol hamurunu dilediğiniz gibi elde edebilirsiniz. Yumurtalarınızın boyutu da önemlidir, sayı olarak büyük yumurtaları veya sayısını artırdığınız küçük yumurtaları kullanabilirsiniz. Hamur yapışkan ve yapışkan olmalıdır.

Profiterolleri pişirmeden önce yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize koyduğunuz zaman alacaklarını düşünerek ters çevirin yani yere koymayın. istek.

Pişirme sırasında fırın kapağını açmayın, fırın kapağı açıksa sıcaklık düştüğünde hamurunuz kabarmaz ve istediğiniz sonucu alamazsınız.

Dinlendirip biraz soğuduktan sonra pişen hamurunuzu profiterol kreması ile dolduralım. Kreminizin kıvamı çok hızlı olmamalıdır.

Dilerseniz 1 gün önceden profiterol kreması ve çikolata sosu hazırlayıp ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak haç ne yazık ki beklemiyor.

Servis sırasında küçük meyve parçaları ile süsleyip fındık, fındık, antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın