Pastane Tuz ve Sirke Düzensiz Nasıl Yapılır

Tuzsuz Sirkeli Pastane Tuzları

Paketlerde satılan, ağızda dağılan, günlerce dayanmayan en lezzetli pastayı yapıyoruz.

Bir kapta oda sıcaklığına gelen margarine yumurta sarısı, sıvı yağ, su, sirke, şeker, tuz, kabartma tozunu döküp elimizle sıkıyoruz.

Unu azar azar ekleyip kulak şeklinde bir hamur yapıyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz.

Hamurdan fındık parçaları koparıp beze almaya başlıyoruz.

Elimizi tezgahta kullanarak fazla bastırmadan uzun ipler yapıyoruz ve şişin etrafına doldurup yavaşça hareket ettiriyoruz.

Kalıbı hamurdan sıkmadan çıkarıyoruz.

Pişirme kağıdı serili tepsiye aktarın.

Eğer hamur doldururken kırılırsa tekrar kırıldığı yerden başlayıp elimizle topluyoruz.

İlk bir iki tanesini yapmakta zorlanabilirsiniz ama alışınca biz kolaylaştırıyoruz.

Pekmez ve suyu bir kaba alıp karıştırıyoruz.

Fırça yardımıyla kurabiyeleri uyguluyoruz.

susam serpiyoruz

Önceden 180 C’de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Bir tabağa alıp çayın yanında ikram ediyoruz.

Pastanelerde satılan tatlı tuzlu kurabiyeler hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın