Merhaba sevgili arkadaşım,
Bundan sonra patatesi yemeklerinizde kullandığınızda kabuğunu atmadan önce düşüneceksiniz 🙂 Öyle ki, özellikle kızarmış patateslerin kabuklarından lezzetli cipsler hazırlayabilirsiniz.
Yapmanız gereken işlem aslında çok kolay, patatesleri güzelce yıkadıktan sonra ister sebze soyacağı ile ister bıçakla (özellikle kalın kabuk sevenler için) soyun. Biraz daha suda bekletip nişastasını aldıktan sonra kızartmaya başlayabilirsiniz.
Bu sayede hem kabuğunu değerlendirecek hem de yağ çekmeyen çıtır cipsler elde edeceksiniz.
Siz de bu farklı atıştırmalık ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.
Unutulmaması gereken en önemli nokta kızgın yağda kızartılmasıdır.
Tarifin video açıklaması:
Değerli dostum Şef Devran Karaalp’e katkılarından dolayı teşekkür ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Deri Patates Cipsi Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet patatesi soyun Tuz ve karabiber Kızartmak için sıvı yağ
Patates cipsi tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri temiz bir sünger veya fırça ile akan su altında kum tamamen temiz olana kadar ovarak yıkayın. Yıkadığınız patatesleri sebze soyacağı veya bıçak yardımıyla soyun. Kabuğu yarım saat bol suda bekletin. Süzdüğünüz ve yıkadığınız kabuğunu tekrar süzmeye bırakın. Yağı ısıtın ve süzülmüş derileri bol yağda çıtır çıtır olana kadar kızartın. Kızaran patatesleri kağıt havlu serili bir kaba alın, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]