Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu aralar youtube kanalımla daha çok ilgileniyorum. Blogumdaki tarifleri destekleyecek bir arşiv oluşturmak için her gün yeni videolar çekiyorum. Aşçılıktan eski meslektaşım Devran’ın da katkılarıyla temel tarifleri oluşturmak için yola çıktık. Dilimleme ve doğrama teknikleri, bütün tavuğu parçalara ayırma, balıkları dilimleme, ev yapımı kemik suyu hazırlama gibi birçok temel içeriği içeren yemek pişirme eğitim videoları yapıyoruz.
Temel teknikleri ve tarifleri bir an önce yapıp sizlerle paylaşmaya çalışacağım 🙂 Öğrenmek istediğiniz bir şey olursa bana yazabilirsiniz. Böylece isteklerinize göre bir arşiv oluşturabiliriz.
Patateslere ve kremaya dokunduğumuzda su akmıyor 🙂 İçine biraz cheddar peyniri eklenirse vay halimize! Tarifimize başlamadan önce “Graten nedir?” sorusuna cevap verelim.
İnce bir tabaka rendelenmiş peynir, galeta unu veya galeta unu ile kaplanmış gıdaların üzerinde ısı etkisiyle oluşan altın renkli kabuğa graten denir.
Fırında yemek, fırına konulduğunda kurumasını önleyen ve yumuşaklık ve lezzet veren bir kaplama altında pişirme işlemidir. Kısacası graten bir pişirme yöntemidir. Sadece patateste değil çeşitli sebze ve etlerde de kullanılabilmektedir.
Patatesler kremalı süt karışımı ile çiğden fırına alınabilir (bu durumda üzerlerini folyo ile kapatıp yumuşayana kadar pişirmek gerekir) ve kavrulmuş soğan veya az miktarda sarımsak eklenerek lezzetleri arttırılabilir.
Tarifin video açıklaması:
Et yemeklerinin yanına çok yakışır. Dilerseniz patatesleri kaynattığınız kremalı sütün içine biraz mantar ekleyip koyulaşana kadar pişirebilir, et veya makarna yemeklerinde sos olarak kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Patates graten tarifi malzemeleri
- 6 adet orta boy havuç 1,5 kutu krema (300 ml) 1,5 su bardağı süt (300 ml) 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (isteğe bağlı) tuz ve karabiber 150 gram taze kaşar peyniri
Patates graten tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri ince halkalar halinde kesin. Doğranmış patatesleri su dolu bir kaba alıp yıkayıp nişastasını çıkarıyoruz. Orta boy bir tencereye krema ve sütü alın, tuz, karabiber ve istenirse bir tutam hindistan cevizi ekleyip karıştırın. Patatesleri yıkayıp tencereye alın ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzdüğünüz patatesleri süzgeçle fırın kabınıza alın. Üstteki tencereye bir kepçe hamurdan koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]