patates hamuru


Patatesli hamur tarifi malzemeleri

  • 3 yufka hamuru
  • 3 patates
  • 1 küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, tatmak için baharat

sos için;

  • 1 su bardağı sıvı yağdan 2 parmak kaybı
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Patatesli hamur böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle patatesleri haşlayın ve ezin.
  2. Küçük bir tavaya sıvı yağı ve ince doğranmış soğanı ekleyip soteleyin.
  3. Salçayı ekleyip iki üç dakika kavuralım ve altını kapatalım.
  4. Domates salçasını patateslerle birleştirelim ve iyice karıştıralım.
  5. Bir parça yufkayı koyup üzerine hazırladığımız sosu yayalım ve her yerine yayalım.
  6. Hamuru uzunlamasına şeritler halinde keselim, iç harcı her şeride koyup maskot gibi saralım.
  7. Kalan hamurla da aynı işlemi yapalım.
  8. Hamurlarımızı fırına verelim.
  9. Yumurtayı yağlayalım, üzerine siyah fasulye serpelim ve fırına verelim.
  10. 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim ve deneyenler için bir inceliktir.

Patatesli hamur tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yufka hamuru

sonraki haber:

Patates ve ıspanaklı gözleme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın