Patates (Kıbrıs) Köfte Tarifi İçin,
Patates ve soğanların kabuklarını soyup suyunu güzelce sıkalım.
Patatesleri mutlaka güzelce sulayalım yoksa çamur akabilir.
Derin bir kaba et, patates, soğan, yumurta, galeta unu, rendelenmiş sarımsak, baharat ve tuzu koyun ve iyice karıştırın.
Toprağımızdan parçalar alıp avucumuzda yuvarlayarak şekil verelim.
Hamurunuz cıvık olursa galeta unu ekleyebilirsiniz.
Derin bir tavaya çok kızgın yağın içine koyup fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serelim.
Bir sos tavanız varsa, takması çok kolay olduğu için içinde ısıtmanızı tavsiye ederim.
Çorba ve salatalarda tüketebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]