Merhaba sevgili arkadaşım,
Birçoğumuz patatesleri farklı şekillerde pişiririz. Haşlanmış, kızartılmış, kavrulmuş, liste uzayıp gidiyor. Bugün sizlerle paylaşacağım tarif patatesleri çok daha lezzetli pişirmenizi sağlayacak. Pratik olduğu kadar damağınızda kalan o efsane lezzetiyle favoriniz olacağına eminim!
Bu yöntemin klasik versiyonunda orta boy patatesler soyulur ve silindir şeklinde kesilir. Bu sıkıcıdır ve patateslerinizin çoğunu boşa harcar. Ayrıca pişirme sırasında kemik suyu, tavuk suyu veya sebze suyu kullanılır. Evde kendi yaptığınız su varsa bu tarifte kullanarak patateslerinize lezzet katabilirsiniz. Dilerseniz patatesler karamelleşmeye başlayınca ezdiğiniz 1 diş sarımsağı ekleyerek deneyebilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Et yemeklerinin yanına özellikle ızgara bonfilenin yanına çok yakışıyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fondan patates için malzemeler (tereyağlı patates)
- taze patates 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ve dereotu (istenirse maydanoz veya taze kekik kullanılabilir)
Fondan patates (tereyağlı patates kızartması) nasıl yapılır?
Taze patatesleri soyun ve kararmalarını önlemek için bir kase suya koyun. Tencerenin yarısına kadar su doldurun, tavaya tereyağını koyun. Patatesleri tavaya koyduktan sonra tuz ve karabiber serpin. Su yarıya kadar kaynadığında patatesleri dikkatlice ters çevirin. Patateslerin suyu bitmeye başlayınca tavayı ara sıra sallayarak dışı karamelleşene kadar dönmesini sağlayın. Tavada sadece yağ kalıp patateslerin üstü kızarınca dereotunu ekleyin ve tavayı sallayarak karıştırın. İsteğe göre sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]