Patates köftesi (Hatay usulü)

Patatesli köfte tarifi için malzemeler (Hatay yolu)

  • 1 kilo patates
  • 2 su bardağı köfteli bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Patatesli köfte tarifi (Hatay yolu) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle patatesleri yıkayıp haşlayalım.
  2. Haşlanmış patatesleri güzelce ezin.
  3. Sıcakken ezmek en iyisidir.
  4. İsterseniz onları bir havanla dövebilirsiniz.
  5. Rondod’a sürükleyebilirsiniz.
  6. Patatesler haşlanırken bulguru bir bardak soğuk suda bekletelim. 20 dakikaya kadar.
  7. Diğer yandan soğanları rendeleyip zeytinyağında kavurun.
  8. Ardından bulgura kimyon, tuz ve salçayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
  9. 15 dakika yoğurduktan sonra yumuşacık oluyor.
  10. Yoğururken ara ara su ekleyin. Kolay yoğurulur.
  11. Yumuşayan bulgura patatesleri ekleyip iyice yoğuralım.
  12. Son olarak soğanları ve yağı sıcak olan tencereye ekleyelim. Ellerimize sahip çıkalım, lütfen yanmayalım. İyice yoğurup soğanla şekil verelim. hizmet etmek. Keyfini çıkarın 💐.

Resimli patates köftesi tarifi (Hatay usulü)

  • tatlı tarifi
  • köfte
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mercimek köftesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın