Patates Kroket Tarifi (Talimatlı)

Patates her zaman sever. Çay saati, kahvaltı, ara sıcak veya garnitür olarak sofralarda yerini alır. Ayrıca çocukların çok sevdiği patates, et ve tavuk kroketlerine de çok yakışıyor. Bir Fransız yemeği olan çedar peyniri ile tarife otlar da ekleyebilirsiniz.

İlk hile: Patatesleri kabuğuyla pişirdi, suyu emmesinler diye. Kabuğu alıp eziyoruz.

İkinci yöntem: Rondo veya el mikseri gibi aletlerle değil, ellerimizle öğütüyoruz. Patatesinizin nişastası açıkta kaldığı için uzundur, kalıplayamazsınız.

Haşlanmış patates ile tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.

Bu sırada sıkma torbasına alıp yağlı kağıt üzerinde köfteler haline getirebiliriz. Sıkma torbası yerine elle yapmak isterseniz ceviz parçalarını kırın; İki parmak kalınlığında ve uçları küt olacak şekilde silindir şeklinde yuvarlayarak hazırlayabilirsiniz.

Benim fikrim; İlk olarak, her şeyi yağlı kağıt üzerinde hazırlayın.

Tavaya yağı koyun, fazla ısıtmayın. Sıcak yağ patlar.

Kroketleri önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp yağda çevirerek iki tarafı eşit olacak şekilde kızartıyoruz.

Mutfak havlusundan alıp fazla yağını çekiyoruz. Servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın