Patatesli gözleme nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 45 Dakika, Karadeniz Mutfağı, Kastamonu Kalesi, Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Saat Kulesi, Kastamonu Yemekleri, Kastamonu Yöresel Yemekleri, Patates Yemeği, Yöresel Yemekleri, Pratik Tarifler
18 4.17 5 1
Şimdi size bu tarifi Kastamonu Saat Kulesi’nden yazıyorum 🙂 Manzaramız enfes, Kastamonu Kalesi ve şehir ışıkları görsel bir şölen oluşturuyor.
Bu akşam da dün gece olduğu gibi Nur ve Mustafa Özgem’in işlettiği Kastamonu Mutfağı’ndaydık. İki gün boyunca birbirinden ilginç sohbetler ve lezzetli yemeklerin tadını çıkardık. En pratik ve lezzetli yöresel yemeklerden biri olan Kuzu Patates Tarifi ile yarın akşam sizlerle Mustafa Özgem’in Simit Teridi tarifini paylaşacağım. Kastamonu’ya geldiğinizde mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.
İçerik Tablosu
Patatesli gözleme tarifi malzemeleri
- 3 adet orta boy haşlanmış yumurta 2 adet yoğurtlu yumurta (yarım rendelenmiş patates) 3 diş sarımsak soslu tereyağı (salça, tereyağı ve kırmızı biber karışımı)
Patatesli pankek tarifi nasıl yapılır?
Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve 2 diş ezilmiş sarımsağı rendelenmiş pidenin yarısı şeklinde yoğurda ekleyin. Rendelenen patatesler tavaya alınır, sarımsaklı yoğurdun içine 2 adet yumurta kırılır ve yoğurtlu karışım patateslere ilave edilerek orta ateşte yumurta tamamen pişip kaybolana kadar karıştırarak pişirilir. Sosta salça, tereyağı ve kırmızı biber kavrulur. Pişen patatesler servis tabağına alınarak üzerine tereyağlı sos gezdirilir ve sıcak olarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]