Patates Püresi ile Sütlü Çörek Nasıl Yapılır?

Çayın yanında ikram edebileceğiniz en lezzetli donut tariflerini sizlere sunuyorum.

Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba alın.

Süt, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın.

Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek kulağa benzer bir hamur elde ediyoruz.

Patatesleri küçük bir tencerede haşlayın

Haşlanmış patatesin kabuğunu soyup çatal yardımıyla kullanın, üzerine beyaz peynir ve baharatları ekleyip karıştırın.

Dinlenen haçtan mandalina parçalarını alıp elimizde veya tezgahta açıp içine bir kaşık patates koyuyoruz.

Hamuru bohça gibi indirip kapatıyoruz.

Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde avucunuzun içinde yuvarlarız.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp 200 derecede ısıtıyoruz.

Yumurta sarısına bolca tuz ekleyip karıştırıyoruz ve fırça yardımıyla hamurun üzerine sürüyoruz, çörek otu serpip fırına atıyoruz ve altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Bir tabağa alıp çayla servis ediyoruz.

Patates püresi ve süt. topuz hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın