medyauzmani.com

Patates püresi ile tavuk sote tarifi

Herkese merhaba, püre yatağında lezzetli bir tavuk sote tarifi paylaşıyorum. Davet sofralarını memnun edecek bir tarif olduğuna eminim. Umarım beğenmişsindir.

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım, bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su doldurup tuzunu ilave edelim ve sonra ters çevirelim.

Püre için patateslerimizin önceden pişirilmiş olması gerekir.

Patatesler haşlanırken sotemize geçelim.

Tavuk göğüslerini kesip yıkayın ve süzün.

Biberleri ve soğanları istediğimiz gibi doğrayalım bu tarifte ben küp küp doğradım.

Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım ardından tavukları içine atıp pişirmeye başlayalım.

Tavukların rengi dönünce biber ve soğanı ilave edin. Fırında piştiği için ayrı pişirmeye gerek görmedim.

Tüm malzemeleri pişirmek üzere olan salça ve baharatları ekleyip pişirelim. Lokum gibi sotelediğimiz hazır olduğunda altını kapatıp haşlanmış patateslere geçelim.

Patateslere tereyağı ve karabiber ekleyin ve ezin.

Süt kullanmadım çünkü sıvı olursa sunumu zor olur.

Püreyi koyup çok kısık ateşte yağlayıp 180 derecede pişiriyoruz.

Tüm malzemeler piştiği için kurutmaya özen gösterelim.

15 dakika kaynattıktan sonra rendelenmiş kaşarı ekleyip tekrar pişirin.

Kaşar eridikten sonra sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın