Patates püresi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bu sabah sonbaharın kışa döndüğünü fark ettim, hava yine karanlık, kasvetli ve yağmurlu (yani pencere kenarına oturup battaniyeyi üzerinize çekip sıcak çikolata yeme zamanı) ama nafile işe gitmem gerekiyor . Ne diyebilirim ki, umarım bu hayalim bir gün gerçek olur.
Çalışan hanımların ve beylerin vazgeçilmez sebzelerinden biri olan patatesin kızartması, haşlanması, pişmesi, püresi hepsi birbirinden lezzetli ve lezzetli. Sadece lezzetli mi Hayır, çok pratik, her öğünün yanında hızlıca hazırlanabilen bir yardımcı hatta ek gıda. Markete gittiğimizde alınacaklar listemizde her zaman ilk 5’te yer alır. Klasik patates salatasından çok daha tatlı (biraz üzümlü) mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Aşk…

Patates Püresi Tarifi Malzemeler

    3-4 orta boy haşlanmış patates 1 su bardağı kuru üzüm 2-3 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 1/2 demet yeşil soğan dereotu zeytinyağı limon karabiber, tuz, pul biber

Patates püresi tarifi nasıl yapılır?

Haşlanan patatesler bıçak yardımıyla birkaç parçaya bölünür ve küçük parçalar haline gelinceye kadar çatalla ezilir. Kuru üzümleri ılık su dolu küçük bir kaseye koyun ve 10-15 dakika bekletin, ardından süzün. Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsakları biraz tuz ekleyerek havanda dövün. Geniş bir salata kasesinde tüm malzemeleri zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın