Patates püresi yatağında sote tavuk

Bir tabak patates püresi üzerinde sote tavuk için malzemeler

  • 2 tavuk göğsü
  • 2 soğan
  • 1 domates
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 2 yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Patates püresi malzemeleri.

  • 6-7 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Patatesleri haşlamak için 1 litre su

Patates püresi yatağında kızarmış tavuk tarifini nasıl yaparsınız?

yemebaskı tarifi

  1. Patatesleri soyup yıkayalım.
  2. Mamayı doğrayalım ve tencereye bir litre su ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
  3. Daha sonra süzün ve bir kaseye alın.
  4. 2 yemek kaşığı süte 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar bir çatal veya ezici ile ezin ve bir kenara koyun.
  5. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde kesin.
  6. Sıcak tavaya alıp suyunu bırakana kadar pişirelim.
  7. Ardından sıvı yağı ekleyip biraz kavuralım.
  8. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
  9. Kırmızı biber, yeşil biber, doğranmış domates, baharatlar, tuz ekleyip 5-6 dakika kavuralım.
  10. Ardından domates salçasını ekleyip birkaç tur karıştırın.
  11. Suyu ekleyip sebzeleri çok öldürmeden 10 dakika pişirelim ve ocaktan alalım.
  12. Servis tabağına patates püresini koyalım, ortasına küçük bir delik açalım, kızarmış tavuğu koyalım ve deneyenler için enfes sıcak sıcak servis edelim.

Fotoğraflı patates püresi tarifi bir yatakta kızarmış tavuk

  • Hadi alalım
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Patates
  • püre
  • düz
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • yatakta
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

mantı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın