Patates Turtası için,
Öncelikle patatesler yıkanır ve haşlanır. Doğranmış soğanlar yağda kavrulur.
Patatesleri soyun ve ezin, soğanla karıştırın, baharat ve tuz ekleyin.
İlk yufkayı masanın üzerine yerleştirin, sos fırçası yardımıyla yayın ve tepsinizin büyüklüğüne göre karşılıklı kenarlardan 5-6 cm kesin. Katlayın ve patates püresi ile koyun ve farklı taraflara bisküvi şeklinde sarın.
Milföy hamurunu bıçakla ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Aynı şekilde bir yufka daha yapıldıktan sonra kesilir.
Kalan sosun içine yumurtayı kırın ve durulayın.
Susam ve çörek otu eklendikten sonra 180°C ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirilir.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]