Patates Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Kebap bizim uluslararası yemeğimizdir. Profesyonel beceriler, pişirme yöntemleri ve özel ekipmanlar devreye giriyor. Hatay yöresine ait tepsi kebabı herkesin hemen yapabileceği bir et yemeğidir. Bölge tarihine kebap ustası olarak geçmiştir.

Her gün bir kişi el sanatları pazarlarında birlikte yemek pişirir ve birlikte yerdi. Günümüzde kebapçılarda ve evlerde birbirinden güzel sofralarda bulunabilen bir lezzettir. Lezzetli ve kolay hale getirmenin bazı önemli yolları var.

İpuçları:

1. Kıyma ve içindekiler uygun şekilde kırılmalı ve tanımlanmalıdır, aksi takdirde etrafa dağılırlar.

2. Pişen eti tepsiye yerleştirirken tepsinin kenarlarını iyi tutun aksi halde pişerken büzüşecektir.

3. Sulu seviyorsanız domates salçası ve salça yapıp saksı etin üzerine dökün, susuz isterseniz salçayı saksıya koyun.

Orijinal tarifte kıyma hazırlanır ve bir tepsiye dizilir, üzerine biberli çörekler yerleştirilir ve fırına gönderilir. Patatesleri yere koyup kızarttım. Çok iyi uyuyor.

Patatesleri kesin, tepsili fırın tepsisine dizini yağlayın ve 180°C fırında pişirin.

Bu sırada soğanı, sarımsağı, biberi, kıymayı öğütün ve baharatları, tuzu ve salçayı ekleyip karışana kadar ovun.

Közlenmiş patatesleri fırından çıkarın ve hafifçe soğumaya bırakın.

Altlarından dana eti parçaları kesin, elinizle kapatın, ateşe verin ve patateslerin üzerini kapatın.

Her iki tarafını aynı yüksekliğe çevirin ve alttaki eti kahverengi ve kuru olacak şekilde yağlayın.

Domates, biber, soğan dilimleri ile süsleyip tekrar 180°C’de pişirin.

Çıkarıp sıcak servis yapın.

Patates Tepsi Kebabı hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın