Patates ve Karnabahar Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Kışın en sevilen sebzesi olan karnabahar ile çok lezzetli yemekler yapmak mümkün. Lezzeti tamamlayacak malzemeleri birleştirmeyi seviyorum. Bu nedenle analiz edilir ve farklı lezzetler ortaya çıkar.

Patates Yemeği Tarifi için önce dış yaprakları ve karnabahar köklerini yıkayıp beş dakika haşlıyoruz. Pişireceğimiz düz bir tencereye koyuyoruz.

Patatesin kabuğunu soyun ve fanı kesin. Bütünü bir inç ayırarak kestik. Ama alttan bütün bırakıyoruz, yırtmıyoruz. Bunu yapmanın etkili bir yolu var. Patatesleri iki kahvaltı bıçağının arasına koyup kesmeye başlıyoruz. Yani iş bıçak olunca ayağa kalkıyorsunuz ve yere düşmüyorsunuz.

Kıyma sosu için ayrı bir tencerede soğanı küp şeklinde doğrayın ve birkaç kez çevirin. Kıymaya yeşil biber ekleyin ve kıyma suyunu çekerken kızartın.

Rendelenmiş domatesleri ekleyin, tuz, karabiber ekleyin ve orta ateşte pişirin. Patatesleri pişirme sosundan dikkatlice ayırıyoruz ve her birinin üzerine bir kaşık tuz koyuyoruz. Ayrıca karnabahar çiçeği döküyoruz.

Patatesler yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişirin. Yanında pilav veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Patatesli Karnabahar Yemeği hazır.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın