Patatesli Biftek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Zor bir haftanın ortasındayız. İşlerin dağ gibi üst üste yığıldığı ve hastalıkların baş gösterdiği bu hafta büyük bir keyifle başladı diyemem. Stres tüm sorunların anasıdır… Günlük koşuşturma ve kaygılar ve insanların “haydi bu yoldan gidelim” demeleri strese neden olsa da, bakın, midenize çok yumruk attı. Ardından gastrit ve iltihaplı yanıklar gelir… Tabi bundan sonra ortaya çıkan doktorun yolları.

Neyse ki çay ve kahveyi biraz kesip çiğ sebze ve meyvelere ara verdiğimde rahatlamaya başladım. Şimdi kendimi yormadan toparlamaya çalışıyorum ama bunun mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz 🙂 Çünkü bir anda atılması gereken acil projeler bir türlü bitmiyor…

Ne yediğime dikkat ediyorum diye damak tadımdan vazgeçecek değilim elbette 🙂 Patates çorbası da tek başına güzel bir öğün (denedim biliyorum) ama daha çok başarılı. garnitür.

Kayseri Makarnası diye eski bir tarif olduğunu bazılarınız biliyordur (Rahmetli anneannem çok güzel yapardı). O tarifte makarna, sarımsaklı yoğurt ve aynı pişmiş patatesle karıştırılarak servis ediliyor. O kadar doyurucu ve lezzetli olacak ki 2-3 tabak yemek isteyeceksiniz. Bu şekilde pişirdiğiniz çorbadan arta kalanları bir gün sonra değerlendirebilirsiniz.

Aşk…

Patates Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

    5 orta boy patates (yaklaşık 1 kg) 2 orta boy soğan 3 orta boy havuç 2 büyük domates 4 diş sarımsak 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı toz şeker 1,5-2 su bardağı su tuz

yapılışı:

Soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Patatesleri, havuçları ve domatesleri soyun ve eşit büyüklükte küpler halinde kesin. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve orta ateşte hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Havuçları pembe soğanlara ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Havuçlar renk değiştirmeye başlayınca patatesleri, tuzu ve şekeri ekleyip bir dakika soteleyin. Son olarak domatesleri tencereye alıp 1,5-2 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bol maydanoz ile ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın