Patatesli börek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Sida’dan çok sevdiğim bir tarif geldi bize. Peynirli ve zeytinli hamurlarımıza patates ekledik.

Dersler:

2 yumurta
1 çay kaşığı süt
1 paket tereyağ
tuz 1/2 çay kaşığı
1 poşet kabartma tozu
Eşit derecede doğru

içindekiler:

1 yemek kaşığı margarin
1 orta boy soğan
maydanoz (isteğe bağlı)
3-4 patates
tuz biber

üzerine:

1 yumurta sarısı ve çörek otu

yapılışı:

İç harcı için soğanı ince ince doğrayın, tereyağını tavada eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Patatesler soyulur, haşlanır, ezilir, soğanlara eklenir, baharatlar eklenir ve soğumaya bırakılır.
Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırlanan hamurdan parçalar kopartılır, masaya dizilir ve açılır. Hazırlanan patatesten az miktarda hamurun içine koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın