Patatesli ekmek

Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Eşit derecede doğru

içeri

  • 5-6 patates
  • 1 soğan
  • tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • küçük hindistan cevizi

Bezelye patates tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup ocakta yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Daha sonra suyunu süzüp uygun bir kaba alıp güzelce eziyoruz.
  3. Soğanı ince ince doğrayın ve uygun bir tavaya alın.
  4. Zeytinyağını ekleyip kavurun.
  5. Ardından patatesleri ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  6. Soğuduktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlıyoruz.
  7. Uygun bir kaba koyuyoruz.
  8. Hamuru için uygun bir kaba biraz un koyun ve tüm malzemeleri karıştırın.
  9. Daha sonra unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin.
  10. 40-45 dakika üzeri kapalı olarak mayalanmaya bırakın.
  11. Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde şekerlere ayırıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortasına patates topu koyup güzelce kapatıyoruz.
  12. Un dolu tepsiye diziyoruz.
  13. Tüm hamura aynı işlemi yaptıktan sonra üzerini kapatıp 15-20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  14. Daha sonra oklava ile yuvarlak şekilde açıp teflon tavada orta ateşte iki tarafı da kızarana kadar pişirip üzerine tereyağı sürüp servis ediyoruz.

Resimli fırında patates tarifi

  • Temel
  • börek tarifi
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

grenli peynirli börek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın